Mobil

073-672 53 24

E-post

info@afcarola.se

Öppettider

Torsdagar & Fredagar Dans Tisdagar

Kraniosakral terapi är en holistisk terapiform som vill påverka kroppen i sin helhet. Behandlingen är väldigt varsam och utförs med manuell handteknik. I mitt utförande är jag lyhört inkännande på din kropps energi och balans. Med lätta tryck samt subtila rörelser korrigeras de obalanser, låsningar och begränsningar i kroppens strukturer som orsakats av bland annat stress med symptom som värk, smärta eller obehag i både kropp och själ. Behandlingen ger ofta märkbar effekt på det mentala, emotionella och fysiska planet redan vid första besöket. Denna terapiform är gynnsam för den långsiktiga läkningsförmågan.

Det kraniosakrala systemet omfattar skallen (kraniet) och korsbenet/bäckenet (sacrum) samt det som binder samman dessa två komponenter – ett hydrauliskt system inneslutet av hjärn- och ryggmärgshinnorna, skyddat av ryggkotorna. Det kraniosakrala systemet omsluter det centrala nervsystemet, som är ansvarigt för i princip alla våra kroppsfunktioner. Därför är det inte underligt att obalans i det kraniosakrala systemet ger en påverkan i hela eller olika delar av kroppen.

Hos mig kan du boka tre olika former av kraniosakrala terapibehandlingar.
En introducerande konsultationsbehandling på 40 minuter där vi går igenom din kropps obalanser bland annat genom olika tester och dina egna upplevelser av obalans / begränsning. Utifrån detta besök kan vi skräddarsy dina fortsatta behandlingar mer specifikt. Detta rekommenderas om du besöker mig första gången och känner dig nyfiken på hur vi bygger upp en behandlingsplan på lång sikt. Vill du bara ha en behandling kan du boka 60 minuter, vill du däremot kombinera behandlingen med samtal om det du upplevt bokar du 90 minuter.

Behandlingen sker på massagebänk med kläderna på där du mestadels ligger på rygg. Kraniosakral terapi passar framför allt dig som vill ha behandling för smärta och stressrelaterade besvär som utmattnings-/ trötthetssyndrom, huvudvärk, migrän, axelbesvär, nacksmärtor, rygg och höftproblematik samt sömnsvårigheter. Många kunder upplever även att deras matsmältning, immunförsvar och andning får gynnsam effekt efter en behandling. Merparten av behandlingen sker kring skallens (kraniets) strukturer där till exempel stress satt sina spår, detta kan påverka bäckenet (sacrum) och ryggraden men även tvärtom. Denna terapiform passar även dig som i förebyggande syfte vill underhålla en jämn och funktionell kraniosakral rytm eller bara vill få en stund med skön helkroppsavspänning.

Jag rekommenderar oftast ett par behandlingar ganska tätt för att lugna ner ett stressat och överbelastat system. Behandlingens lätta beröring kan skapa en upplevelse av trygghetskänsla och djup avslappning, väldigt många faller i sömn och vila ganska omgående.