Mobil

073-672 53 24

E-post

info@afcarola.se

Öppettider

Torsdagar & Fredagar Dans Tisdagar

Att utforska sin kropp genom rörelse är ett helt fantastiskt sätt att uppleva sig själv och sina sinnen. Det sägs att en dansares hjärna utvecklas på ett unikt sätt. Hos Helsingfors universitet har följande citat i en vetenskaplig artikel rubricerats:

Musiken aktiverar de djupare områdena i våra hjärnor, men vad sker i dansarens hjärna? Rörelsen leder till ett flowtillstånd som ger rum för det intuitiva neuronnätverket. Talesättet ”det går som en dans” syftar på flowfenomenet som det har forskats mycket i och där det man gör absorberar en totalt. Det har konstaterats att ett flowtillstånd ökar människans allmänna tillfredsställelse, produktivitet och kvaliteten på det man gör. Hos dansarna observerades också en starkare synkronisering vid låg thetafrekvens. Thetasynkroniseringen är kopplad till de känslomässiga och minnesrelaterade processer som är centrala för all växelverkan mellan människor och för självkännedomen.”

Forskning om att Dansterapi ger lindring vid olika störningar i kropp och själ, från ångest till demens och Parkinsons sjukdom är väl underbyggda. Dans ger glädje!

DansMod

DansMod är en dansgrupp som bygger på Dans för hälsa metoden. Här behövs inga förkunskaper utan passet vänder sig till dig som har en önskan om ökad självkännedom och ett mod att våga prova dans, både utforskande fri men även koreograferad dans. Vi är en mindre grupp som dansar.

Klimatet är tillåtande, växelvis spralligt och energiskt eller inkännande och reflekterande.

Vi börjar med uppvärmning med afroinspirerade rytmer och rörelser, följt av en upptempo låt. Sedan går vi ut på golvet och har instruerande ”golvövningar” därefter tar vi oss an en koreograferad dans. Vi varvar ner med en stillsam dans eller stretchövningar. Som avslutning plockar vi fram yogamattor och bäddar ner oss för en avspänning med mindfulness. Bekväma kläder och skor är att rekommendera inför detta pass.

LineDance

Nybörjargruppen Linedance Beginner Class dansar på tisdagar mellan klockan 18-19 i Alunda (via Olands Bugg & Swing)
Här behövs inga förkunskaper utan vi går metodiskt igenom steg för steg. Vi börjar med uppvärmning i cirkel och dansar sedan koreograferad dans till countrylåtar eller annan lämplig musik. Vi varvar ner med en stillsam låt och medvetna rörelser.

Linedance Forward Class är fortsättningsgruppen för dig som vill ha lite utmaning och högre tempo. Denna grupp startar till vårterminen 2024.

Du avgör själv vilka skor du föredrar eller om du vill dansa i strumplästen, här finns inga rätt eller fel!